ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Brief info

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Χανίων, Εκλογικής Περιφέρειας Θερίσου

Η Ειρήνη Γεντεκάκη ζει στα Χανιά και κατάγεται από το Σέλινο και τα Κεραμιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απέκτησε μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στην Κοινωνική και Τεχνολογική Ανάπτυξη από το Πολυτεχνείο Κρήτης και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων και έχει εργαστεί ως περιφερειακό στέλεχος οργανωτικής υποστήριξης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Εκπαίδευση Ενήλικων και τη Διά Βίου Μάθηση, με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων διδάσκει σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, καθώς και σε δομές στα Καταστήματα Κράτησης Αρρένων των Χανίων.
Υπήρξε εισηγήτρια σε θεματικές όπως η Πολιτική της Τοπικής Ανάπτυξης και η Ενεργοποίηση του Ενδογενούς Δυναμικού στην Περιφέρεια, η Αντιμετώπιση της Έλλειψης Δεξιοτήτων στους τομείς που σχετίζονται με την εγκληματικότητα των νέων και η Κοινωνική Εκπαίδευση κρατουμένων σε προγράμματα του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Είναι γραμματέας του Συλλόγου Επιστημόνων Σελίνου, μέλος του Δικτύου «Γεώργιος Ζουγανέλης» για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές και του Κέντρου Μελέτης Εγκλήματος για την επιστημονική μελέτη και προβολή θεμάτων Εγκληματολογίας. Στηρίζει έμπρακτα τον εθελοντισμό από οποιαδήποτε θέση χρειαστεί.