ΔΑΣΚΑΛΑ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Brief info

Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χανίων.

Γεννήθηκε στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας όπου τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Φοίτησε στο 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων και στη συνέχεια σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει την επάρκεια στη Γερμανική γλώσσα από το Goethe Institut στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει έναν μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών σεμιναρίων ποικίλων θεμάτων ανάμεσα τους και το Πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ» των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διορίστηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της εργασίας της έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης με την υποστήριξη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων: «Τέχνη και λόγος στο Βυζάντιο» σε συνεργασία με συνάδελφο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, «Η φιλία» σε συνεργασία με συναδέλφους του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, «Αγαπώ τον εαυτό μου» με δικό της συντονισμό και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και καλλιτέχνες του νομού Χανίων. Το 2015 έκανε τη διασκευή και σκηνοθεσία με συνάδελφο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων θεατρικής παράστασης με τίτλο «Οδύσσεια» που παρουσίασαν μαθητές της έκτης τάξης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Το 2016 παρουσίασε στην Πύλη Σαμπιονάρα Χανίων στο πλαίσιο της Καλλιτεχνικής Άνοιξης του Δήμου Χανίων, μια έκθεση με έργα καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί της στο πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ίδιας με τίτλο «Φτου και Βγαίνω» και αργότερα παρουσίασε με καλλιτέχνες στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης Χανίων την εκπαιδευτική δράση «Φτου και Βγαίνω live». Τον ίδιο χρόνο δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σπιτικά Παιχνίδια» σε συνεργασία με φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής για την έκθεση του Le Corbusier που φιλοξενήθηκε στο ΚΑΜ και στο οποίο συμμετείχαν παιδιά σχολικής ηλικίας. Το 2017 συμμετείχε σε βασικό επιμορφωτικό σεμινάριο για την αξιοποίηση εργαλείων της ευρωπαϊκής πλατφόρμας e- twinning σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων. Την ίδια χρονιά, δημιούργησε και παρουσίασε στο Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων μία εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Μαζί με κάθε παιδί, γεννιέται μια μάνα»,
συμμετείχε ως εισηγήτρια σε διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Χώροι για το παιδί ή χώροι του παιδιού;» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχε ως εισηγήτρια στο 10ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στις 16 – 18 Νοεμβρίου 2017 στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Το 2018 συμμετείχε ως εισηγήτρια στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο « Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: αναζητώντας την καινοτομία, την τέχνη, τη δημιουργικότητα» στην Σχολή Μωραΐτη Αθηνών. Το 2018 επίσης, ο εκδοτικός οίκος Καλειδοσκόπιο εξέδωσε το βιβλίο της «Φτου και Βγαίνω. Οκτώ κρυψώνες αυτοεκτίμησης για να βρεις τον εαυτό σου και να παίξεις με τους άλλους». Το εν λόγω βιβλίο είναι αποτέλεσμα της συμβολής πολλών καλλιτεχνών από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την παραστατική τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την αρχιτεκτονική και τον κινηματογράφο, αλλά και ειδικών από την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και την εκπαίδευση. Σχεδίασε και παρουσίασε με καλλιτέχνες ένα εργαστήρι για παιδιά με τίτλο « Το Φτου και Βγαίνω παίζει θέατρο» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Κερά μια Σκηνή» στις Γιορτές Ρόκκας 2018. Κατόπιν, πραγματοποίησε σε συνεργασία με καλλιτέχνες του τόπου μια βιωματική διαδρομή 9 σταθμών, «Το Φτου και Βγαίνω παίζει Πιλάλα», ένα εργαστήρι στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.