ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Brief info

Είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.

Ο Παντελής Πετσετάκης γεννήθηκε το 1978 στα Χανιά όπου και ζει.
Είναι κάτοχος πτυχίου Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδος και διπλώματος IFRS (DipIFR) από τον οργανισμό ACCA ενώ είναι CFA candidate.
Είναι μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδας, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Λογιστής Α΄ τάξης.
Είναι Senior Manager της tgs Hellas Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε.
Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της Ελεγκτικής το 2004 στο ελεγκτικό τμήμα της ΕΥ. Διαθέτει εξειδίκευση σε τακτικούς ελέγχους εισηγμένων -και μη- ομίλων-εταιρειών, όπως και σε ειδικά λογιστικά και φορολογικά θέματα.
Έχει διατελέσει στέλεχος στην εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία ΑΝΕΚ LINES ΑΕ για δέκα χρόνια με αντικείμενο IFRS Reporting & Budgeting.
Ιδρυτής της εταιρείας TAXBUSINESS, η οποία τα τελευταία επτά χρόνια παρέχει φορολογικές, λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές υπηρεσίες σε ποικίλες εταιρείες με επίκεντρο δραστηριότητας τον τουρισμό, ενώ επίσης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες επιδοτήσεων ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακών Νόμων, καθώς και εξωδικαστικού μηχανισμού στήριξης επιχειρήσεων.
Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τμήμα Δυτικής Κρήτης από το 2012.