ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Brief info

Είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.

Ο Νίκος Σπανουδάκης γεννήθηκε το 1974 στα Χανιά της Κρήτης όπου και ζει. Είναι παντρεμένος με την Αρχοντία Αλιγιζάκη, δικηγόρο Χανίων και έχει δύο παιδιά.
Σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση, ενώ έχει Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Descartes του Παρισιού (Paris V).
Από το 2007 εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Έχει διατελέσει αναλυτής συστημάτων, προγραμματιστής, συντονιστής τεχνικών ομάδων, συντονιστής ερευνητικών έργων και σύμβουλος πληροφορικής στον δημόσιο (Πανεπιστήμιο Linkoping Σουηδίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου κ.ά.) και στον ιδιωτικό τομέα (Singular Logic Α.Ε., TREDIT A.E., Advanced Informatics Ε.Π.Ε. κ.ά.). Έχει πρόσφατα διακριθεί με τον τίτλο του senior member από το διεθνές Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE). Μετέχει στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.