ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Brief info

Είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.

Ο Αλέξανδρος Φατσέας γεννήθηκε το 1983 στα Χανιά. Τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Χανίων. Φοίτησε στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΑΤΕΙ Αθηνών.
Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως Student Βrand Μanager στην Redbull Ηellas και συμμετείχε στην οργάνωση εκδηλώσεων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.
Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ως αμφίβιος καταδρομέας των Ειδικών Δυνάμεων, εργάστηκε ως τεχνικός και υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων.
Το 2010 μετακόμισε μόνιμα στα Χανιά και άρχισε η ενασχόλησή του με το Surf (κυματολίσθηση) ως αθλητής και ως εκπαιδευτής στον Αθλητικό Σύλλογο Θαλάσσιου Σκι και Κυματολίσθησης Χανίων, ο οποίος δημιουργήθηκε για την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα ενόψει της ένταξής του στα Ολυμπιακά Αθλήματα από το 2020.
Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό και τη διάσωση μέσω της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας Χανίων, με κύριο αντικείμενο διάσωσης το υγρό στοιχείο (καταδύσεις, ορμητικά νερά, θάλασσα κ.λπ.), ενώ διετέλεσε υπεύθυνος εκπαίδευσης για τα νέα μέλη της Μονάδας.
Το 2012 συμμετείχε στον διαγωνισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διορίστηκε πυροσβέστης. Μετά από εξάμηνη εκπαίδευση στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Αθήνα, υπηρετεί στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων με την ειδικότητα του οδηγού.